آموزش نصب و راه اندازی شبکه

آموزش نصب و راه اندازی شبکه | کیا رایانه پرداز فاطر


نصب و راه اندازی شبکه امروزه اهمیت بسیاری دارد. بهره گیری از شبکه باعث کنترل و سازماندهی بسیاری از شرکت های کوچک و بزرگ می شود. با راه اندازی شبکه در یک شرکت می توان اقدامات پرسنل شرکت خود را زیر نظر داشت. به این صورت استفاده از شبکه برای سازمان ها مهم است. البته به خاطر بسپارید که نحوه راه اندازی شبکه خود بسیار حائز اهمیت می باشد. در ادامه قصد داریم شما را با آموزش راه اندازی شبکه به صورت گام به گام آشنا سازیم. پس از ان آموزش قادر خواهید بود یک شبکه ی محلی را در سازمان و یا شرکت خود راه ندازی نمائید. همچنین می توانید در صورت نیاز به پشتیبانی شبکه با شماره 4-91091861-031 تماس حاصل نمائید.

فهرست مطالب

2 روش معجزه گر برای نصب شبکه در یک سازمان

مشخص نمودن نوع شبکه

انتخاب نمودن نوع تجهیزات شبکه مورد نیاز

نکات مهم در رابطه با راه اندازی شبکه

مراحل نصب راه اندازی شبکه

1 : داشتن برنامه

2 : طراحی IT

3 : اقدام جهت خربد تجهیزات

4: نصب و کانفبنگ تجهیزات شبکه

5: تست و آزمایش

6: پشتیبانی شبکه

2 روش معجزه گر برای نصب و راه اندازی شبکه در یک سازمان

به جهت راه اندازی شبکه در یک سازمان ابتدا نیاز است که دو عمل بسیار مهمی را به انجام برسانید. این دو کار جزوی از اولین اقداماتی است که باعث راه اندازی یک شبکه بزرگ خواهد شد.

مشخص نمودن نوع شبکه

اولین قدم در راه اندازی شبکه، تعیین مدل سرور و شبکه می باشد. به جهت انتخاب انواع شبکه ابتدا لازم است احتیاجات شرکت مورد نظر و تجهیزات شبکه مورد نیاز آن را بسنجید. در حال حاضرسرورها می توانند قسمت زیادی از نیازهای شبکه یک سازمان را رفع نمایند. لازم به ذکر است که سیستم عامل ویندوز از سه شبکه متفاوت حمایت می کند. در ادامه با این شبکه ها آشنا می شویم.

سیمی

این شبکه از نظر سرعت انتقال داده و امنیت بالا از بین سایر شبکه پیشی گرفته است. این موضوع سبب شده که بتواند جوابگی انتظارات شرکت ها باشد. البته بهره مندی از این شبکه ها نیازمند سخت افزارهای گران قیمت مانند روترها، هاب ها و سوئیچ ها، کابل و آداپتور است.

بی سیم

شبکه های بی سیم نسبت به نوع قبلی سرعت انتقال کمتری (600 مگابایت در ثانیه) دارند. با این وجود، تکان دادن تجهیزات موجود در این شبکه راحت تر است. در این روش به جهت نصب و راه اندازی شبکه نیازی به استفاده از آداپتور نیست.

ترکیبی:

یکی از موثرترین شبکه‌ها برای راه‌اندازی شبکه در یک شرکت، نوع ترکیبی است که شامل مزایای شبکه‌های بی‌سیم و سیمی است. امنیت این نوع شبکه بسیار بالا است و موجب انتقال سریعاده ها می گردد.

انتخاب نمودن نوع تجهیزات شبکه مورد نیاز

مرحله دوم در ساخت شبکه در یک شرکت، انتخاب بهترین تجهیزات و سخت افزار شبکه می باشد. به دلیل این که سازمان های کوچک نساز به صرف هزینه کمی برای راه اندازی شبکه خود دارند. بهتر است که تنها از تجهیزات ضروری برای راه اندازی شبکه آن ها استفاده شود. تجهیزات ضروری شامل کامپیوتر های پر سرعت ، سرور ها که نقش مهمی در راه اندازی شبکه دارند به گونه ای که بدون سرور قادر به راه اندازی شبکه نخواهید بود ، سوئیچ ها که سبب اتصال دستگاه ها در شبکه می شود و روتر که موجب متصل شدن شبکه به اینترنت می شود.

 نکات مهم در رابطه با نصب و راه اندازی شبکه

بعد از آن که نوع شبکه و تجهیزات مورد نیازش را مشخص کردید لازم است اقدامات دیگری نیز در این خصوص صورت گیرد.

دستگاه ها و سرورها را به سوئیچ متصل کنید

برای اتصال تجهیزات و دستگاه ها به سوئیچ می توانید از دو کابل سیمی ( اترنت ) استفاده کنید و یا این که از روشبی سیم با استفاده از آداپتور استفاده نمائید.

 کانفینگ شبکه

پیکربندی و انجام تنظیمات شبکه  اهمیت زیادی دارد. در این روش، تمام تجهیزات و سرورها به سوئیچ اتصال می یابند. نصب آداپتورها و راه اندازی روترها و اتصال آن ها به همراه مودم و اینترنت از دیگر اقداماتی است که باید در این مرحله انجام شود.
این 2 مورد را برای راه اندازی شبکه کسب و کار خود نادیده نگیرید!

ایجاد یک فایروال

جلوگیری از ورود ویروس ها و موارد بد افزاری از جمله اقداماتی است که فایروال برای ما انجام خواهد داد.

آموزش نصب و راه اندازی شبکه | کیا رایانه پرداز فاطر

مراحل نصب و راه اندازی شبکه

تا به این لحظه با اقدامات و تجهیزات لازم جهت راه اندازی شبکه آشنا شدید. پس از آن قصد داریم شما را با مراحل راه اندازی it آشنا سازیم.

مرحله 1 : داشتن برنامه

اولین مرحله در راستای راه اندازی یک شبکه داشتن برنامه و هدف مشخص می باشد. در این مرحله باید مشخص شود که به چه دلیلی نیاز به راه اندازی شبکه داریم؟ در ادامه با تعدادی از این دلایل آشنا خواهید شد.

  • احتیاجات کاربران: شامل ارتباط افراد داخل مجموعه ، به اشتراک گذاشتن فایل ها ، ایمن بودن داده ها و ارتباط با شبکه های بیرونی
  • فضای مورد نیاز داده ها: شامل مقدار بزرگی باند و میزان انتقال اطلاعات
  • زیرساخت های فیزیکی شبکه: شامل تجهیات شبکه مانند سوئیچ ، روتر ، سرور و مودم می باشد.
  • ایمن بودن دیتاها: شامل بررسی شرایط حفاظت از امنیت داده ها می باشد
  • محدودیت بودجه: معین کردن میزان بودجه مورد نیاز جهت خرید تجهیزات it و همچنین راه اندازی و انجام خدمات شبکه و پشتیبانی از آن می باشد.

مرحله 2 : طراحی IT

طراحی و نصب و راه اندازی شبکه یعنی فراهم کردن ساختاری است که نشانگر یک طرح کلی از شبکه می باشد. توسط آن ساختار تمامی تجهیزات شبکه به هم متصل می شوند. طراحی یک شبکه نقشه ایست که نشان دهنده خدمات و اتصالات متصل به هم می باشد. در ادامه به تعدادی عوامل تثیر کذار در طراحی یک شبکه می پردازیم.

توپولوژی IT:

در این قسمت شامل تعیین روش ارتباط و متصل شدن بین تجهیزات در شبکه می باشد.

تجهیزات منتخب:

در این بخش انتخاب تجهیزات مناسب جهت پاسخگویی به کلیه احتیاجات شبکه و همچنین قرار گرفتن سرویس های DHCP و DNS بر روی شبکه مورد اهمیت واقع می شود.

پروتکل انتخابی:

در این مرحله پروتکل های مورد نیاز شبکه به جهت ایجاد امنیت و ارتباط درست استفاده خواهد شد.

استفاده از فناوری NAT:

به منظور تقسیم کردن یک شبکه وسیع به شبکه های کوچکر از این فناوری استفادده می سود. این اقدام موجب اختصال دادن آدرس های IP به کلاینت و دستگاه ها می شود

ایجاد امنیت در شبکه:

در ابن بخش کلیه موارد ها و روش های افزایش ایمنی مثل فایروال ها و همچنین شناسایی و پسورد گذاری دستگاه ها به جهت نصب و راه اندازی شبکه مورد بررسی قرار می گیرد.

مرحله 3 : اقدام جهت خربد تجهیزات

در مرحله سوم آموزش باید اقدام به خرید تجهیزات شبکه مورد نیاز خود کنید. این تجهیزات شامل سوئیچ ها ، کابل های شبکه ، فایروال ها ، روتر ها و غیره می باشد. شرکت کیا رایانه پرداز فاطر مجری انجام دادن پروژه های کوچک و بزرگ در استان اصقهان و دیگر استان ها می باشد. در این صورت بهتر است. همچنین شما می توانید با مراجعه به فروشگاه کیا رایانه پرداز فاطر تجهزیزات شبکه مورد نیاز خود را با بهتربن قیمت خریداری نمتئید.

بهتر است که در صورت خرید تجهیزات شبکه به نکات زیر دقت نمائید:

شناسایی احتیاجات شبکه:

شناسایی کلیه نیاز ها و موارد لازمه ی یک شبکه بر پایه برنامه ریزی صورت گرفته

انتخاب کردن تجهیزات مورد نیاز:

این اقدام شامل ارزیابی کردن کلیه تحهیزات شیکه و استفاده از تجهیزات ضروری  جهت نصب و راه اندازی شبکه می باشد.این تجهیزات باید مشخصات مهمی از قبیل کارایی ، میزان امنیت و همچنین سازگار بودن با سایر موارد به کار گرفته در شبکه می باشد

سنجش فروشندگان:

در این قسمت نیز فروشندگان تجهیزات مورد نظر مورد ارزیابی وقع می شوند. این موارد شامل بستن قرارداد فی مابین، قیمت تحهیات ، خدماتی که بعد از فروش خود به شما اره میدهند مورد بررسی قرار می گیرد.

اقدام به خرید تحهیزات

در این مرحله پس از انتخاب تجهیزات و سنجش فروشنده نوبت به خرید محصول و تجهیزات مورد نیاز می رسد. این بخش شامل بستن قرارداد و پرداخت هیزنه های ان توسط مشتری می باشد.

آموزش نصب و راه اندازی شبکه | کیا رایانه پرداز فاطر

مرحله 4: نصب و کانفبنگ تجهیزات شبکه

این مرحله برگرفته از کلیه فعالیت های فیزیکی جهت نصب و راه اندازی شبکه می باشد. در این صورت است که یک شبکه می تواند به نیاز های یک سازمان پاسخ درستی بدهد. کانفینگ تجهیزات شامل موارد زیر می باشد.

نصب و پیکربندی دستگاه:

کلیه تجهیزات شبکه مورد استفاده در سازمان در این بخش به هم دیگر اتصال یافته و کانفینگ می شوند. در نصب دستگاه ها سوئیچ و روتر و اکسس پونت های شبکه به هم دیگر توسط سیم های شبکه و برق متصل شده بر روی آن ها تنظیماتی که سبب کار کردن درست این تجهیزات شود صورت می گیرد.

کانفینگ سیستم عامل:

بعد از راه اندازی تجهیزات شبکه باید نسبت به نصب سیستم عامل ها اقدام نمائید. که شامل کلیه آپدیت ها ، تنظیمات پسورد و تعیین میزان کنترل دسترسی کاربران به شبکه می باشد. اگر که تمایل دارید در مورد سیستم عامل و سیستم عامل ویندوز بیشتر بدانید به مقاله سیستم عامل  (Operating System)چیست مراجعه نمائید.

تنظیمات LAN و WIFI:

در شبکه محلی میزان بزرگی باند و نحوه اتصالات تنظیم می شود. ولی در شبکه وایرلس فرایند رمز گذاری و مشخص کردن سطح دسترسی ها تعیین می گردد.

تنظیمات امنیت شبکه:

این مورد شامل کانفینگ فایروال ها و سایز تجهیزات ایمنی و امنیتی شبکه می باشد.

مرحله 5: تست و آزمایش

پس از نصب و راه اندازی شبکه و تجهیزات مرتبط به آن و همچنین کانفینگ تجهیزات باید اقدامات صورت گرفته را آزمایش کنید تا مشخص شود که به درستی کار می کنند یا خیر؟ این اقدامات شامل آزمایش درستی اتصالات بین کابل ها و تجهزات و همچنین آزمایش میزان درستی عملکرد هر کدام از تجهیزات و خدمات ارائه شده می باشد. این آزمایش را به طور کلی می توان به چهار بخش اصلی تست اتصالات ، عملکرد صحیح ، آزمایش امنیت شبکه و همچنین تست خدمات ارائه شده و برنامه ها اشاره کرد

مرحله 6: پشتیبانی شبکه

به منظور استفاده از اقدامات امنیتی نسبت به محافظت از شبکه و اطمینان یافتن از عملکرد صحیح شبکه خدمات پشتیبانی شبکه به مشتریان ارائه می شود.  امنیت شامل جمعی از فعالیت ها و کارهایی است که به جهت حفاظت از دیتا ها و داده های موجود در شبکه صورت می گیرد. پشتیبانی شبکه شامل حفاظت از فرایند ارتباطات به جهت نگهداری از دیتا ها و اطلاعات حساس و مهم ، همچنین منع ورود غیر مجاز به کاربران و پس از مدیریت و نظارت بر میزان دسترسی هر شخص به جهت وارد شدن به شبکه می باشد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *