Network Monitoring

مانیتورینگ شبکه یعنی نظارت بر عملکرد درست شبکه و تجهیزات وابسته به آن، که به جهت به دست آوردن دیتاهایی از کارکرد صحیح شبکه مورد استفاده قرار می گیرد. این اقدام جزوی از خدمات شبکه می باشد که توسط کارشناسان شرکت کیا رایانه پرداز فاطر قابل اجرا است. با مانیتورینگ می توان کلیه مشکلاتی که امکان دارد در شبکه رخ بدهد قبل از ایجاد بررسی کرد و در صورت امکان آن را برطرف نمود. همچنین عملکرد تمامی تجهیزات شبکه شامل سوئیج ، روتر و غیره توسط این بخش بررسی گردیده و در صورت یافتن مشکل جدی در آن ها برطرف می گردد.

مانیتورینگ شبکه
مانیتورینگ شبکه

اهمیت سیستم مانیتورینگ شبکه

در زمان راه اندازی یک شبکه ی رایانه ای از ابزار ها و تجهیزات به خصوصی استفاده می شود. به این صورت که تجهیزات باید با هم کار کنند تا بتوانند سبب فعالیت صحیح شبکه ی راه اندازی شده شوند. اگر که به هر دلیلی مشکلی در هر کدام از این تجهیزات ایجاد شد در صورت پیشگیری ، یررسی و اقدام به موقع می توان آن را برطرف نمود در غیر این صورت ممکن است زیان های مالی بسیاری را در پیش داشته باشد. به همین جهت لازم است حتما بخش مانیتورینگ شبکه اجرا شود. همانطور که در بالا نیز اشاره شد توسط مانیتورینگ اطلاعات ایجاد شده در شبکه و وضعیت سلامت هر کدام از تجهیزات مورد بررسی قرار گرفته و در صورت نیاز به متخصص شبکه اطلاع می دهد.

انواع مانیتورینگ شبکه براساس نحوه کارکرد

منیتورینگ شبکه
منیتورینگ شبکه
agent monitoring
در مانیتورینگ به صورت ایجینت از یک نرم افزار استفاده می شود. در واقع نرم افزار مانیتورینگ بر روی تجهیزات شبکه نصب می گردد. کاربرد این نرم افزار به گونه ای است که می تواند اطلاعات ایجاد شده در هر کدام از تجهیزات را بررسی نموده و از طریق اپلیکیشن آن را به نرم افزار مانیتورینگ ارسال می کند. ارسال درست این اطلاعات به کیفیت نرم افزار بستگی دارد.
منیتورینگ شبکه
منیتورینگ شبکه
agentless monitoring
در مانیتورینگ بدون ایجنت هیچ نرم افزاری استفاده نمی شود. در این روش به دلیل این که دیتاهایی از هیچ کدام از نرم افزار ها ارسال نمی شود دقت مانیتورینگ پایین تر است. البته در این روش از رابط هایی استفاده می شود که نسبت به روش مانیتورینگ ایجنت ساده تر می باشد. البته از مزیت این روش می توان به کم نشدن سرعت شبکه در آن اشاره کرد.

                   جهت مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید

مانیتورینگ شبکه چه مواردی را بررسی می کند؟

 

مدیریت شبکه از طریق نظارت بر عملکرد صحیح شبکه قابل اجرا می باشد. از این رو کارشناسان شرکت کیا رایانه پرداز فاطر با استفاده از تخصص خود اقدام به نظارت و بررسی موارد متعددی می کنند. این موارد عبارتند از:

میزان پهنای باند استفاده شده

میزان مصرف پهنای باند از جمله اولین مواردی است که توسط سیستم مانیتورینگ شبکه مورد بررسی قرار می گیرد. در چنین مواقعی می توان با شناسایی و بررسی سیستم ها و تجهیزاتی که مصرف بسیاری دارند نسبت به بهینه کردن آن ها اقدام نمود.

بازدهی و کیفیت اپلیکیشن ها

یکی دیگر از موارد مورد بررسی بازدهی اپلیکیشن های استفاده شده در مانیتورینگ می باشد. به صورتی که مواردی مانند زمان پاسخگویی و ماشین های مجازی توسط اپلیکیشن ها بررسی می شود و این امکان را به ما می دهد تا دریابیم که برنامه مورد نظر در حالت بهینه کار می کند یا خیر.

کانفینگ شبکه

در سیستم نظارت بر شبکه می توان بسیاری تجهیزات شبکه مانند سوئیچ و روتز و تلفن ویپ را نظارت کرد. همچنین دیگر تجهیزاتی که ممکن است به شبکه اتصال یابند نیز از طریق مانیتورینگ قابل اجرا می باشد.

مانیتورینگ شبکه و پروتکل های آن

به جهت بررسی و نظارت بر شبکه از روش ها و پروتکل هایی بهره گرفته می شود. هر پروتکل مزیت ها و کاربرد هایی دارد که به جهت نظارت درست شبکه می توان از آن ها بهره جست. در ادامه به معرفی تعدادی از آن ها می پردازیم.

جهت ارتباط با ما با شماره های09939999045تماس بگیرید

Ping

پروتکل ping جزو ابزارهای ابتدایی شبکه می باشد. از این دستور به جهت تشخیص در دسترس بودن یا نبودن IP ، در زمان وجود مشکل در اتصالات شبکه و بررسی میزان تاخیر دستگاه ها استفاده می شود.

SNMP

پروتکل SNMP ساده ترین پروتکل مانیتورینگ شبکه می باشد. از این پروتکل برای بررسی تجهیزات شبکه مانند سرور ، سوئیچ ، روتر ، فایروال ها و تلفن های ویپ حتی از راه دور می توان استفاده نمود.

Syslog

پروتکل Syslog یکی دیگر از پروتکل های مدیریت شبکه می باشد. این ابزار زمانی که اشکالی در هر کدام از تجهیزات شبکه رخ بدهد پیام هایی را به متخصص شبکه ارسال کرده و وضعیت را گزارش می کند.

Script

پروتکل Script ابزاری است که می تواند دیتا ها را جمع اوری کرده و آن ها را ذخیره کند. همچنین قادر به ارسال دستور هایی برای تجهیزات شبکه در زمانی که اشکالی در هر کدام از آن ها رخ داد می باشد.

اقدامات سیستم مانیتورینگ شبکه

مدیریت شبکه برای هر شرکتی که اقدام به راه اندازی شبکه می کند بسیار اهمیت دارد. زیرا که برای راه اندازی شبکه زمان و هزینه بسیاری استفاده شده است و اگر که برای مدیریت آن برنامه ریزی نشود نمی توان شبکه ی راه اندازی شده را نگهداری کرد و سبب ایجاد ضرر های مالی بسیاری به کارفرما می شود. در این صورت یک کارشناس شبکه موظف است بهترین سیستم را به جهت نظارت و مانیتورنگ شبکه راه اندازی شده تعبیه کند و رضایت کارفرمایان خود را جلب نماید. سیستم نظارت بر شبکه 5 عملکرد اصلی دارد که در ادامه با آن ها آشنا خواهید شد.

Discover

ابزار مدیریت شبکه می تواند تجهیزات شبکه مانند سوئیچ ، روتر و سرور را کشف کرده و روش نظارت بر هرکدام را تعیین نماید.

Map

سیستم نظارت بر شبکه قادر به ایجاد نقشه ی شبکه می باشد. نقشه IT نشان دهنده ی راه اندازی درست شبکه می باشد.

Monitor

در این بخش می توان عملکرد دستگاه ها و تجهیزات شبکه را نظارت کرده و مورد بررسی قرار داد و مدیر مربوطه را مطلع ساخت.

Alert

زمانی که مشکلی در شبکه به وجود آمد از سیستم هشدار که قادر است مدیر شبکه را از طریق ایمیل مطلع سازد استفاده می شود.

report

اخرین مرحله عملکرد سیستم نظارت بر شبکه گزارش گیری از کلیه اطلاعات جمع آوری شده و استفاده بهینه از آن ها می باشد.

معرفی نرم افزار های مانیتورینگ شبکه

SolarWinds Network Performance Monitor
اطلاعات نرم افزار
NinjaOne (Formerly NinjaRMM)
اطلاعات نرم افزار
ManageEngine OpManager
اطلاعات نرم افزار
Site24x7 Network Monitoring
اطلاعات نرم افزار