سیستم عامل ویندوز | کیا رایانه پرداز فاطر

سیستم عامل ویندوز | کیا رایانه پرداز فاطر


سیستم عامل ویندوز یکی از مورد پسندترین سیستم عامل های موجود در دسترس کاربران است و افراد زیادی آن را مورد استفاده قرار می دهند. سیستم عامل یک زبان اشتراکی میان رایانه و کاربر است که از طریق آن می توان دستورات را اجرا کرد. آنچه در این مقاله به آن اشاره خواهیم کرد این است که چرا سیستم عامل دکستاپ تا این حد محبوب و پر طرفداراست. همچنین در ادامه این مقاله، در مورد اولین نسخه ویندوز منتشر شده تا آخرین نسخه در دسترس کاربران صحبت خواهیم کرد. پس با ما همراه باشید و البته در نظر داشته باشید که می توانید ویندوز را روی سیستم و سرور مجازی داشته باشید.

فهرست مطالب

منظور از سیستم عامل چیست؟

سیستم عامل چیست؟

وظیفه مهم سیستم ویندوز چیست؟

مزایا و معایب سیستم عامل windows چیست؟

انواع سیستم عامل windows

تفاوت ویندوز 32 و 64 بیت در چیست؟

امنیت سیستم عامل

منظور از سیستم عامل ویندوز چیست؟

سیستم عامل دکستاپ محصول شرکت مایکروسافت است که باعث شده ویندوز و ویژگی های آن را به محبوب ترین سیستم عامل تبدیل کند. همانطور که می دانید به جهت ایجاد ارتباط با مردم لازم است که زبان یکدیگر را بفهمیم. اگر دو نفر زبان یکدیگر را متوجه نشوند، ارتباطی بین آن ها ایجاد نخواهد شد. در این صورت برای اینکه قادر باشید با رایانه ارتباط برقرار کنید و از آن بخواهید فرمان شما را به درستی اجرا کند، باید با زبان رایانه آشنا باشید. یک سیستم عامل برای شما امکاناتی را ایجاد می کند که بتوانید مدیریت فضای ذخیره سازی ، عملکرد های سیستمی و نرم افزاری و سخت افزاری را به درستی مدیریت کنید. و به همین علت است که سیستم عامل مهم ترین برنامه ای است که روی رایانه اجرا می شود.

به طور کلی اهمیت سیستم عامل ویندوز به شرح زیر می باشد:

  • مدیریت منابع سیستم مانند CPU، درایوهای دیسک، حافظه، چاپگرها
  • ایجاد یک رابط فعال
  • عرضه سرویس های نرم افزاری به کاربران

سیستم عامل چیست؟

آیا می دانید وقتی می خواهید برنامه ای را روی سیستم خود نصب کنید، نرم افزار از شما سوالی می پرسد، و آن این است که کامپیوتر شما شامل سیستم عامل هست یا خیر؟ اگر که سیستم عامل داشته باشد برنامه نصب خواهد شد. به طور کلی، ما به این موضوع اعتقاد داریم که پیش از نصب سیستم عامل، هیچ نرم افزار دیگری نصب نخواهد شد. چرا؟ زیرا سیستم عامل به عنوان یک رابط کاربری فعالیت می کند. پیش از نصب یک OS ، نمی توانید با آن ارتباط برقرار کنید و امورات خود را به رایانه بدهید. بنابراین مناسب تر است در ابتدا سیستم عامل را روی رایانه خود نصب نمائید.

اگر قصد دارید در مورد سیستم عامل ها بیشتر مطالعه کنید، بهتر است مقاله سیستم عامل (Operating System)  چیست؟ را مورد بررسی قرار دهید.

وظیفه مهم سیستم عامل ویندوز چیست؟

همانطور که می دانید windows یک عبارت انگلیسی به معنای پنجره می باشد. اما اپلیکیشن ویندوز همان چیزی است که روی کامپیوتر نصب می شود و به شما امکان استفاده از آن را می دهد. ویندوز سیستم عاملی است که توسط شرکت آمریکایی مایکروسافت طراحی اجرا و تولید شده است.

ویندوز یک سیستم عامل گرافیکی است که توانایی دارد نرم افزار، بازی، فیلم ها و اتصال به اینترنت را برای شما به صورت پایه و حرفه ا اجرا کند. از وظایف بسیار مهم آن می توان به مدیریت ، نظارت و ساماندهی کارت حافظه ، CPU ، فایل ها و کلیه اقداماتی که توسط سیستم صورت می گیرد اشاره کرد.

مزایا و معایب سیستم عامل windows چیست؟

این سیستم عامل دارای مزایای بسیاری است که آن را در بین سایر برنامه ها محبوب کرده است. برای نمونه کار با ویندوز و استفاده ازآن بسیار ساده می باشد. سیستم عامل ویندوز حاوی نرم افزارهای زیادی است این تنها جزئی از مزایای این سیستم می باشد. از دیگر مزیت های این نرم افزار می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • این سیستم عامل قادر است که در تمامی رایانه ها چه معمولی و چه پیشرفته نصب و اجرا شود.
  • استفاده از این برنامه بسیار آسان و ساده می باشد و همه قادر به بهره وری از آن هستند.
  • جزو رایج ترین و محبوب ترین سیستم عام ها در جهان می باشد.
  • پشتیبانی از تمامی نرم افزار ها و برنامه های موجود در جهان
  • پشتیبانی از کلیه برنامه های ارائه شده توسط شرکت ماکروسافت
  • قابلیت اجرا بر روی تمامی کامپیوترها و سیستم های اداری و شخصی
  • قابلیت اجرا و نصب کلیه برنمه های Adobe و گرافیکی شامل فتوشاپ ، الستریتور ، پریمیر و بازی های کامپیوتری
  • پشتیبانی از سخت افزار های جدید و پیشرفته
  • ارائه آپدیت ها و ورژن های جدید و به روز

معایب سیستم عامل windows

هماهنطور که می دانید هر برنامه ای به جز مزایا معایبی هم دارد که در زیر به چند نمونه از آن ها اشاره نموده ایم:

  • بخشی از برنامه ها و ابزار های ارائه شده توسط ویندوز نسخه پریمیوم هستند یعنی باید نسخه اورجینال آن را از سایت های معتبری خریداری نمائید.
  • سیستم عامل ویندوز از نظر امنیتی ضعیف می باشد و به جهت مراقبت از آن استفاده از آنتی ویروس های قوی ضروری است.
  • ویندوز قادر به تحمل حجم بالای برنامه های در حال استفاده نیست و اگر که چندین برنامه را باهم باز کنید ممکن است هنگ کند و مجبور به ریستارت آن شوید.
  • به جهت نصب ویندوز بر روی کامپیوتر سیستم مورد نظر باید شامل سخت افزار هایی مانند رم ، هارد دیسک و کارت گرفیک بالایی باشد.
  • عدم وجود پشتیبانی یکی دیگر از معایبی است که در برابر ویندوز با آن سرو کار دارید.

سیستم عامل ویندوز | کیا رایانه پرداز فاطر

انواع سیستم عامل windows

در این جا قصد داریم شما را به طور خلاصه با انواع سیستم عامل های دکستاپ و ویژگی هرکدام آشنا سازیم. پس با ما همراه باشید.

ویندوز 1

ویندوز 1 در سال  1985 به جهان معرفی گردید! از نظر گرافیکی محیطی بسیار ابتدایی و ساده داشته و بیشتر به عنوان یک رابط گرافیکی عمل می کرده است.

ویندوز 2
این سیستم عامل پس از 2 سالی که از عرضه ی اولین نسخه ویندوز گذشت پا به عرصه جهان گذاشت. این برنامه قادر به اداره ی حافظه ای بیش از 1 مگابایت بر ثانیه بود.

ویندوز 3

این سیستم عامل ویندوز پس از نسخه 2 طراحی و اجرا شد. این نرم افزار قادر بود از رم های 16 گیگ و کارت گرافیک 256 مگابایتی پشتیبانی کند.

ویندوز 95

از این ویندوز به عنوان ویندوز 4 نیز یاد می شود. طراحی این سیستم عامل انقلابی در عرصه جهانی ایجاد نمود و به همراه اینترنت اکسپلور ورژن 4 به دنیا ارائه شد.

ویندوز CE

این ویندوز در سال 1996 توسط شرکت بزرگ ماکروسافت به جهان عرضه شد. این نسخه بیشتر مخصوص رایانه های جیبی بود. سازگاری با فلش ها بدون استفاده از رم نیز باعث ایجاد راحتی کار با این نوع ویندوز گردید.

سیستم عامل ویندوز | کیا رایانه پرداز فاطر

ویندوز 98

این نوع نرم افرار به صورت بسیار وسیع تری از میان سایر ورژن های قبلی در دنیا گسترش پیدا کرد و امکانات زیادی را دارا بود. از جمله آن ها می توان به پشتیبانی از USB و DVD ، دارا بودن سیستم FAT32 ، داشتن ویژگی ارسال ایمیل و داشتن اینترنت اکسپلور اشاره کرد.

ویندوز 2000

ورژن جدید ویندوز بعد از 98 در سال 2000 به مرحله اجرا در آمد. این سیستم عامل به منظور استفاده در خدمات شبکه و سرور استفاده می شد.

سیستم عامل ویندوز | کیا رایانه پرداز فاطر

ویندوز XP

پس از ویندوز 2000 نوبت به XP رسید که در سال 2001 تا 2006 به دنیا عرضه شد.

ویندوز ویستا

این سیستم عامل ویندوز پس از XP و در سال 2007 عرضه شد. محیط کاری XP با ویستا متفاوت بود به طوری که کاربرانی که با ویندوز قبلی کارکرده بودند در زمان کار با ویستا دچار مشکل می شدند.

ویندوز 7

این نسخه در اکتبر 2009 به جهانیان ارائه گردید. هدف از عرضه این سیستم عامل استفاده در رایانه های شخصی و اداری بود.

ویندوز 8

پس از ورژن 7 نوبت به ارائه نسخه 8 رسید. به طوری که در سال 2012 این نرم افزار پا به عرصه گذاشت. از این نسخه به غیر از کامپیوتر و لپ تاب در تب لت ها و گوشی های همراه نیز استفاده می شد. همچنین پس از یک سال همین ویندوز 8 دوباره با نام 1/8 با ویرایش و قابلیت جدید به بازار وارد شد.

ویندوز فون

این پروژه که با نام PHONE گسترش پیدا کرد پس از رسیدن به اوج خود به سقوط رسید. این ویندوز در سال 2010 معرفی گردید که قابلیت استفاده از کیبور مجازی و فیزیکی در آن به صورت همزمان وجود داشت. از دیگر ویژگی آن می توان به قابلیت لود کردن تعداد صفحات به صورت همزمان اشاره کرد.

سیستم عامل ویندوز | کیا رایانه پرداز فاطر

ویندوز 10

این نسخه از سیستم عامل ویندوز در سال 2015 پس از ویندوز 8 ارائه شد. و توانست مشکلات و کمبود های نسخه پیشین خود را بهبود ببخشد. از ویژگی های این نسخه می توان به قابلیت استفاده از چند دکستاپ ، راه اندازی و اجرای برنامه های دانلود شده و همچنین   پشتیبانی بهتر از ماوس و صفحه کلید اشاره نمود. این ویندوز در دو نسخه 32 و 64 بیت به بازار ارائه شد که هرکدام سخت افزار مخصوص به خود را جهت نصب و اجرا نیاز داشتند.

اگر علاقه مند به یادگیری نصب ویندوز 10 روی کامپیوتر شخصی خود هستید می توانید به مقاله آموزش نصب ویندوز 10 مراجعه نمائید.

حل مشکلات ویندوز 10

سخت افزار ضروری جهت راه اندازی ویندوز 10 نسخه 32 بیت

  • پردازنده ۱ گیگا هرتز
  • حافظه رم ۱ گیگابایت
  • فضای آزاد هارد دیسک ۱۶ گیگ بایت
  • نمایشگر ۶۰۰ پیکسل در ۱۰۲۴

سخت افزار ضروری جهت راه اندازی ویندوز 10 نسخه 64 بیت

  • پردازنده ۱ گیگاهرتز
  • حافظه رم ۲ گیگابایت
  • فضای آزاد هارد دیسک ۲۰ گیگابایت
  • نمایشگر ۶۰۰ پیکسل در ۱۰۲۴

سیستم عامل ویندوز | کیا رایانه پرداز فاطر

ویندوز 11

در حال حاضر اخرین نسخه رونمایی شده توسط شرکت ماکروسافت ورژن 11 ویندوز می باشد که در سال 2021 ارائه شد. این نرم افزار توسعه یافته ترین سیستم عامل ویندوز حال حاضر می باشد. در این ویندوز شما با تغییرات بسیاری رو به رو خواهسد شد.

تفاوت ویندوز 32 و 64 بیت در چیست؟

ویندوز های 32 و 64 بیتی از نظر ظاهری تفاوتی با یک دیگر ندارند. تنها فرق آن ها بخش سخت افزاری هر کدام است. جهت یافتن این که ویندوز شما 32 یا 64 بیت است می توانید بر روی قسمت My Computer سیستم خود کلیک راست نموده و از آن جا وارد properties شوید و نسخه ویندوز خود را ببینید.

CPU  32 بیتی می تواند رم تا 4 گیگابایت را به راحتی استفاده کند. بنابراین اگر که انتظار خاصی از سیستم خود ندارید 32 بیت برایتان کفایت خواهد کرد.

در مقابل CPU ویندوز 64 بیت امکان پردازش تا سقف 1 ترابایت را دارا می باشد.

امنیت سیستم عامل ویندوز

اگر بخواهیم به آسیب پذیری های اصلی ویندوز اشاره کنیم باید به امنیت آن اشاره کنیم. طبق آمار صنعت، 80 درصد از کاربران ویندوز به نرم افزارهای ویروسی و بد افزار ها آلوده هستند که مقدار زیادی است و شاید تا به حال به افزایش امنیت سیستم عامل خود فکر کرده باشید. چندین راه برای افزایش امنیت ویندوز وجود دارد:

  • هارد دیسک های سیستم را یکپارچه کنید
  • پاک سازی فایل های موقت
  • رجیستری ویندوز را پاک کنید
  • به روزرسانی سخت افزار
  • درایورهای خود را به روز کنید
  • از اینترنت اکسپلورر استفاده نکنید

آنچه در این مقاله گذشت…

در این مقاله ددر رابطه با سیستم عامل ویندوز و انواع آن صحبت کردیم. همچنین اطلاعاتی در رابطه با هر کدام از ویندوز ها به اختصار ارائه دادیم. باز هم اگر که سوالی در این رابطه داشتید می توانید در قسمت نظرات از ما بپرسید و یا این که با تماس با شماره های درج شده در سایت از تیم پشتیبانی شبکه شرکت کیا رایانه پرداز فاطر یاری بطبید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *