امنیت سایبری شبکه یعنی برقراری امنیت و اطلاعات ذخیره شده در مقابل تهدید ها یا نفوذ هکر ها به شبکه می باشد. در واقع امنیت به دو صورت امنیت شبکه و امنیت سایبری شبکه دسته بندی می شود. گزینه اول به منظور نگهداری از دیتا هایی که در حال جا به جایی در بستر شبکه می باشند استفاده می شوند. اما در امنیت سایبری هدف حفظ برنامه ها و فضاهای ابری شبکه می باشد. شرکت کیا رایانه پرداز فاطر با سابقه ای بالغ بر مثبت 10 سال فعالیت در زمینه IT می تواند بهترین انتخاب سازمان ها و ارگان های بزرگ و کوچک باشد. که هدف آن ها ایجاد فضای امنیتی در شبکه ی خود می باشد. با ما همراه باشید…
فهرست مطالب
مزیت های امنیت سایبری در شبکه چیست؟
مزیت های امنیت سایبری شبکه چیست؟
همانطور که در بالا گفته شد امنیت سایبری مزیت های بسیاری دارد. از جمله مزیت های آن می توان به محافظت از دیتاهای کاربران و حفظ ایمنی آن ها اشاره نمود. همچنین امنیت سایبری باعث کاهش هزینه های سازمان ها و ارائه بهینه سرویس های خدماتی و محصولی به مشتریان می گردد. امنیت سایبری در زمینه های مختلف انجام می شود. در واقع، اگرچه هدف امنیت سایبری مراقبت از دیتا های ارزشمند در برابر خطرات احتمالی است، اما بسته به نوع اطلاعات، روش تهدید ها و نحوه مراقبت در برابر آنها می تواند کاملاً متفاوت باشد. امنیت سایبری به طور خاص بر امنیت شبکه، امنیت برنامهها، اینترنت اشیاء و امنیت ابری تمرکز دارد که در زیر به صورت مختصر به هرکدام اشاره می کنیم.
انواع امنیت سایبری شبکه
امنیت شبکه
امنیت شبکه حفاظت از گروهی از دستگاه های متصل شده به هم در برابر فعالیت های غیرمجاز می باشد. این شبکه ممکن است شامل رایانه ها، تلفن های همراه، روترها، دوربین های مدار بسته یا سایر دستگاه هایی باشد که می توانند به شبکه متصل شوند. نمونه هایی از تهدیدات شبکه شامل بدافزارهایی است که رایانه های شبکه را آلوده می کند، از آسیب پذیری های موجود سوء استفاده می کند یا کاربران شبکه را استراق سمع می کند.
به عنوان نمونه، شبکه رایانه ای سازمانی را در نظر داشته باشید. اگر سیستم امنیتی این شبکه به خطر بیفتد، کارمندی که به رایانه ای در شبکه دسترسی دارد یا مهاجمی که از طریق اینترنت به رایانه ای در شبکه دسترسی یافته است، می تواند از این آسیب پذیری برای دسترسی به رایانه های دیگر استفاده کند. این نفوذ باعث افزایش دسترسی مهاجم می شود و رایانه های بیشتری را نیز تحت کنترل هکر قرار می دهد. در نتیجه این نفوذ می تواند منجر به نشت اطلاعات شخصی یا حساس، آسیب به دیتاهای مهم یا هر فعالیت غیرقانونی دیگری شود.
امنیت سایبری برنامه
این روش امنیتی بر روی یک برنامه خاص به جهت شناسایی و رفع نقاط ضعف و آسیب پذیری برنامه تمرکز دارد. مهمترین مثال از این نوع امنیت سایبری شبکه، امنیت برنامه های تحت اینترنت می باشد. با وجود محبوبیت برنامه های اینترنتی، امنیت آن ها با چالش هایی مواجه است که طراحان برنامه باید در نظر بگیرند.
امنیت سایبری اشیا
با گسترش اینترنت اشیا به ویژه در صنعت و خانوارها، نوع تازه ای از امنیت ارائه شده است که بر ایمن سازی گروهی از دستگاه ها تمرکز دارد. اینترنت اشیا به دستگاه های خاصی (مانند ترموستات) اطلاق می شود که می توان آنها را از طریق اینترنت کنترل کرد. به هم خوردن ایمنی این نوع دستگاه ها می تواند آسیب قابل توجهی به فرآیندهای تولید صنعتی وارد کند و یا باعث ایجاد مشکل در لوازم خانگی شود.
امنیت سایبری فضاهای ابری
فضای ابری سبب استفاده از منابع سخت افزاری و نرم افزاری مثل فضای saving یا برنامه ها از طریق اینترنت میشود. از این رو امنیت فضای ابری نیز سبب ایمنی دیتاهای ذخیره شده در این فضا و دقت عملکرد سرویس های ابری می شود.
امنیت سایبری شبکه
با گسترده شدن استفاده از سیستم های رایانه ای علیرغم ساده سازی بسیاری از امور و ایجاد راهکارهای انقلابی، تهدیدات جدیدی را ایجاد کرده است. هدف از جنگ سایبری آسیب رساندن به ملت دشمن و نقض امنیت ملی با استفاده از حملات و تهدید در فضای سایبری است. در واقع پیامد تخریب این حمله بر یک کشور اثر گذار است. انواع مختلفی از جنگ سایبری وجود دارد که در ادامه به بررسی مختصر آن ها می پردازیم.
- جاسوسی: در این نوع حملات اطلاعات ملیتی به سرقت جاسوسان می رود.
- آسیب رساندن: هدف از این امر ایجاد مشکلات و تخریب امکانات مهم و حیاتی یک کشور است.
- خود داری از خدمات: در این نوع حملات وبسایتهای ملی و حیاتی یک کشور آسیب می بیند و ترافیک عظیمی ایجاد می شود که دسترسی کاربران عادی را مسدود یا مختل میکند.
- آسیب به شبکه برق: شبکه برق یکی از بخش های مهم و اساسی یک کشور است و با استفاده از سیستم های رایانه ای راه اندازی و مدیریت می شود. در جنگ سایبری یک هدف ممکن است سبب آسیب رساندن یا از کار انداختن شبکه برق در ابعاد مختلف شود.
- اخبار جعلی: این دسته از حملات امنیت سایبری شبکه شامل ایجاد و انتشار اخبار جعلی، شایعات و اطلاعات نادرست با هدف تأثیرگذاری بر افکار عمومی رخ می دهد.
- اختلال در سیستم های مالی: امروزه تمامی مبادلات مالی و پولی از طریق سیستم های رایانه ای و عمدتاً از طریق اینترنت مدیریت می شود. در طول یک جنگ سایبری، اختلالات در سیستم اقتصادی میتواند دسترسی افراد به حسابهای بانکی یا سرقت منابع مالی بانک را دشوار کند.
امنیت سایبری IT چیست؟
شرکت کیا رایانه پرداز فاطر ارائه دهنده خدمات شبکه و پشتیبانی از آن و همچنین برقراری حفظ و امنیت در شبکه های کامپیوتری می باشد. لازم به ذکر است که امنیت سایبری شبکه شامل پیشگیری از ایجاد حملات ، تشخیض درست و همچنین عکس العمل به موقع می باشد.
پیشگیری:
در زمان راه اندازی شبکه توجه به نکات امنیتی بسیار حائز اهمیت می باشد. ایجاد امنیت در شبکه در زمان راه اندازی آن همان پیشگیری از وقوع حملات احتمالی می باشد.
شناسایی و ردیابی
در زمان حملات امنیتی شناسایی ، تشخیص درست و ردیابی خطرات احتمالی آن بسیار اهمیت دارد. در صورت شناسایی، باید اقدامات مناسب برای به حداقل رساندن آسیب ناشی از حمله انجام شود، مانند منع دسترسی ورود هکر ها به شبکه. مورد دیگر تشخیص پس از رخ دادن حملات صورت می گیرد. که در این صورت لازم است زمان و دلیل وقوع حمله ، همچنین میزان ضرر و هویت هکر مشخص شود.
عکس العمل
بعد از تشخیص درست علت حملات ایجاد شده در شبکه لازم است به منظور از بین بردن نقاط ضعف برای جلوگیری از حملات مکرر اقداماتی اقدام گردد. همچنین اطلاعات آسیب دیده یا از دست رفته را با استفاده از بکاپ گیری بازیابی می کند و سیستم را به وضعیت قبلی آن برمی گرداند.
آنچه در این مقاله گذشت…
ایجاد امنیت در شبکه به معنای جلوگیری از ورود هکر ها و بدافزار های مخرب به شبکه می باشد. امنیت سایبری شبکه نیز به معنای نگهداری از امنیت برنامه ها ، دیتا ها و فضاهای ابری شبکه می باشد. امنیت شبکه انواع مختلفی دارد که در بالا به صورت مختصر در رابطه با هرکدام توضیح دادیم.
بدون دیدگاه