مانیتورینگ شبکه در شرکت کیا رایانه پرداز فاطر

مانیتورینگ شبکه در شرکت کیا رایانه پرداز فاطر


مانیتورینگ شبکه به عنوان مدیریت شبکه شناخته می شود و عمل نظارت مستمر یک شبکه کامپیوتری برای شناسایی مشکلات یا آسیب پذیری ها به منظور اطمینان از عملکرد پایدار شبکه است. از نظر فنی، نظارت بر شبکه ممکن است بخشی از مدیریت شبکه باشد، اما در عمل این دو معادل هم در نظر گرفته می شوند نظارت شبکه داده ها را از شبکه های کامپیوتری مانند روترها، سوئیچ ها، فایروال ها و حتی نقاط پایانی مانند سرورها و غیره جمع آوری و گزارش می کند. در این صورت داده های شبکه جمع آوری شده فیلتر شده و برای شناسایی مشکلات شبکه تجزیه و تحلیل می شود. نظارت شبکه بخشی از خدمات شبکه و سرور ارائه شده توسط شرکت کیا رایانه پرداز فاطر می باشد که توسط متخصصان شبکه کار شرکت به مشتریان ارائه می شود.

فهرست مطالب

تعریف مانیتورینگ شبکه و ابزار های مورد نیاز آن!

ابزارهای مانیتورینگ بر پایه SNMP

تجهیزات نظارت شبکه بر اساس جریان

ابزارهای نظارت بر اکتیو

ابزار تجزیه و تحلیل گزارش

راه اندازی مانیتورینگ شبکه چه مزیت هایی دارد؟

مراحل عملکرد سیستم نظارت شبکه چیست؟

 جمع آوری داده ها

تجزیه و تحلیل داده ها:

تجسم داده ها

سیستم نظارت بر ترافیک شبکه چگونه کار می کند؟

آنجه در این مقاله گذشت…

تعریف مانیتورینگ شبکه و ابزار های مورد نیاز آن!

نظارت شبکه به معنای تجزیه و تحلیل و نظارت بر ترافیک شبکه و بازرسی دستگاه ها و سیستم های مرتبط است. هدف از این امر تضمین عملکرد و امنیت شبکه است. یکی از مهم ترین فعالیت ها، جمع آوری و تجزیه و تحلیل داده ها از دستگاه های شبکه روتر، سوئیچ و همچنین سرورها و برنامه های کاربردی است. شرکت خدمات شبکه های کامپیوتری در اصفهان به جهت نصب و راه اندازی شبکه و پشتیبانی و نظارت بر آن اقدام به ارائه خدمات شبکه نموده است. ابزارهای نظارت شبکه اطلاعاتی در مورد ترافیک شبکه، استفاده از پهنای باند، خطاها و سایر معیارها جمع آوری می کنند. این اطلاعات برای تشخیص و رفع مشکلات شبکه استفاده می شود. در نهایت، نظارت بر شبکه به تیم‌های فناوری اطلاعات اجازه می‌دهد تا مشکلات شبکه را قبل از تأثیرگذاری بر کاربران نهایی شناسایی و حل کنند.

انواع مختلفی از ابزارهای نظارت شبکه و خدمات شبکه در اختیار تیم های it شرکت ما قرار دارد که هر کدام دارای تمرکز و قابلیت های متفاوتی هستند. این ابزارها را می توان بر اساس رویکرد، استقرار و نظارت آنها دسته بندی کرد و برخی از مهمترین آنها عبارتند از:

ابزارهای مانیتورینگ شبکه بر پایه SNMP

پروتکل مدیریت شبکه ساده (SNMP) برای اهداف مختلف نظارت بر شبکه استفاده می شود. همچنین SNMP یکی از پرکاربردترین پروتکل های مانیتورینگ برای استفاده از منابعی مانند استفاده از CPU، استفاده از حافظه، بایت های ارسالی و دریافتی است. این پروتکل با سرور Windows Management Instrumentation (WMI) مایکروسافت برای Windows و گزارش خطا (ICMP) در دسترس است.

ابزارهای نظارت بر شبکه بر اساس جریان

چنین ابزارهای نظارتی شبکه جریان ترافیک شبکه را برای ارائه آماری در مورد کاربران و پروتکل ها نظارت می کنند. برخی نیز توالی بسته ها را برای تشخیص مشکلات عملکرد بین دو آدرس IP بررسی می کنند. به طور کلی، ابزارهای مبتنی بر جریان، داده‌های جریان ترافیک را استخراج کرده و برای پردازش و ذخیره‌سازی به جمع‌آوری مرکزی ارسال می‌کنند. ابزارهای مبتنی بر SNMP هیچ اطلاعاتی ندارند. ابزارهای SNMP میزان ترافیک را ارائه می دهند، اما نحوه استفاده از آن را نه. با این حال، ابزارهای مبتنی بر جریان نیز حجم، پروتکل، منبع و مقصد ترافیک را تعیین می‌کنند.

ابزارهای نظارت بر شبکه اکتیو

مانیتورینگ اکتیو شبکه بسته های داده را به شبکه تزریق می کند و در دسترس بودن سرتاسر، زمان رفت و برگشت، توان عملیاتی، نرخ از دست دادن بسته ها و غیره را اندازه گیری می کند.

ابزار تجزیه و تحلیل گزارش

ابزارهای تحلیل گزارش مانیتورینگ شبکه و پشتیبانی شبکه نیز در اصفهان بسیار مفید هستند. این ابزارها گزارش‌های تولید شده توسط دستگاه‌های شبکه، سرورها و برنامه‌های کاربردی را برای شناسایی مسائل و تهدیدات امنیتی بالقوه تجزیه و تحلیل می‌کنند. ابزارهای تجزیه و تحلیل گزارش به تیم های فناوری اطلاعات کمک می کند تا به سرعت مشکلات را شناسایی کنند، خطاها را عیب یابی کنند و علل اصلی را شناسایی کرده و از مشکلات آینده جلوگیری کنند. ابزارهای گزارش تجزیه و تحلیل همچنین بینش هایی را در مورد رفتار کاربر و استفاده از برنامه ارائه می دهند. بینش هایی که تیم های متخصص شبکه را قادر می سازد تا عملکرد برنامه و تجربه کاربر را بهینه کنند.

مانیتورینگ شبکه در شرکت کیا رایانه پرداز فاطر

راه اندازی مانیتورینگ شبکه چه مزیت هایی دارد؟

  • عملکرد مانیتورینگ ITبه گونه ایست که می تواند فوراً خرابی یک دستگاه یا سرور شبکه را گزارش کند.
    • از یک سیستم مانیتورینگ می توان به جهت شناسایی سریع تهدیدات امنیتی استفاده کرد.
    • مدیران شبکه را از خطاهای شبکه یا نرم افزار و مسائل مربوط به عملکرد مطلع می کند تا آنها بتوانند مشکلات شبکه را سریعتر حل کنند.
    • اتصال شبکه و تغییرات پیکربندی به جهت ایجاد مشکلات شبکه قابل پیگیری می باشد.
    • استفاده از ابزارهای خودکار
    • از طریق مانیتورینگ می توان مطلع شد که مشکلات به وجود آمده از طرف شبکه است یا خیر

به صورت کلی یک سیستم نظارت بر شبکه ای که به خوبی پیاده‌سازی شده باشد به مدیران شبکه اجازه می‌دهد تا به طور فعال بر کاهش عملکرد نظارت کرده و به سرعت به مشکلات شبکه واکنش نشان دهند. گسترش شبکه ها به پیاده سازی های ابری و نرم افزار به عنوان یک سرویس (SaaS) دامنه و پیچیدگی نظارت بر شبکه می باشد.

مراحل عملکرد سیستم نظارت شبکه چیست؟

­ جمع آوری داده ها

ابزارهای مانیتورینگ شبکه با استفاده از تکنیک های مختلف مانند SNMP، sniffing تجزیه و تحلیل جریان و تجزیه و تحلیل گزارش، داده ها را جمع آوری می کنند. داده های جمع آوری شده مربوط به ترافیک شبکه، استفاده از پهنای باند، در دسترس بودن دستگاه، عملکرد برنامه و غیره است.

تجزیه و تحلیل داده ها:

پس از جمع آوری داده ها، ابزارهای تجزیه آنلاین آن را برای شناسایی روندها، الگوها و ناهنجاری ها تجزیه و تحلیل می کنند. ابزارهای نظارت بر شبکه از الگوریتم های پیشرفته و تکنیک های یادگیری ماشین برای تجزیه و تحلیل داده ها و شناسایی مشکلات احتمالی استفاده می کنند. این ابزارها همچنین اطلاعاتی در مورد عملکرد و امنیت شبکه ارائه می دهند و به تیم های اطلاعاتی اجازه می دهند تا بر اساس این اطلاعات تصمیمات لازم را اتخاذ کنند.

تجسم داده ها

ابزارهای مانیتورینگ شبکه از داشبوردهای نرم افزاری برای تجسم داده ها در قالب نمودار و سایر پارامترها استفاده می کنند. در نتیجه، شناسایی مشکلات و اقدامات اصلاحی برای تیم های فناوری اطلاعات آسان است. ابزارهای تجسم تاریخچه داده ها را ارائه می دهند و تیم فناوری اطلاعات را قادر می سازند تا عملکرد شبکه را نظارت و روند آن را شناسایی کنند.

مانیتورینگ شبکه در شرکت کیا رایانه پرداز فاطر

سیستم مانیتورینگ شبکه چگونه کار می کند؟

اولین قدم برای نظارت موثر شبکه، شناسایی دستگاه‌هایی است که نیاز به نظارت دارند و معیارهای عملکرد مرتبط با آنها را تعیین می کنند.  به عبارت دیگر، فواصل نظارت بر ترافیک اینترنت به پارامترها های خاصی بستگی دارد و باید بر اساس واقعیت های موقعیت خاص انتخاب شود. بهترین سیستم ها به کاربران امکان ایجاد هشدارهای شخصی را می دهند.  طراحی نظارت بر شبکه باید تمام جنبه های زیرساخت فناوری اطلاعات مانند اتصال شبکه و سیستم های امنیتی را پوشش دهد.

در حالت ایده‌آل، باید یک نمای واحد داشته باشد که به مدیران اجازه می‌دهد دستگاه‌ها را به طور یکپارچه نظارت کنند و تعمیر و نگهداری شبکه، تشخیص مشکل، گزارش‌دهی و حل چالش را ارائه دهند. هر سیستم نظارت بر ترافیک وب باید گزارش هایی را به طیف وسیعی از کاربران، از جمله مدیران سیستم، ناظران شبکه و مدیران فناوری اطلاعات ارائه دهد. در نهایت، یک سیستم نظارت شبکه ایمن باید به راحتی قابل استفاده باشد و عملکرد و گزارش اولیه را عرضه کند.

آنجه در این مقاله گذشت…

همانطور که در این مقاله ذکر شد مانیتورینگ شبکه در اصل به سیستم های نظارتی گفته می شود که بر عملکرد شبکه و کارکرد درست آن نظارت دارد. همچنین سیستم های نظارت بر شبکه ابزار های مختلفی دارد که هر کدام عملکرد و فعالیت به خصوصی دارند. هچنین سیستم مانیتورینگ مزیت های بسیاری دارد که در بالا به طور کامل توضیح دادیم. به علاوه مراحل عملکرد این سیستم نیز به صورت خلاصه مورد بررسی قرار گرفت.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *