پشتیبانی شبکه و چک لیست های مورد نیاز آن

پشتیبانی شبکه و چک لیست های مورد نیاز آن | کیا رایانه پرداز فاطر | krpfater


پشتیبانی شبکه با هدف ارائه تضمین از صحت کارکرد درست شبکه ی راه اندازی شده توسط شرکت کیا رایانه پرداز فاطر صورت می گیرد. به همین سبب نیاز است که حتما برای انجام آن چک لیستی تهیه شود. از این رو متخصصان و کارشناسان تیم دفتر فنی شرکت ما بنا به تجربه ی خود و همچنین با استفاده از دانش به روز IT توانسته اند بهترین راهکار را در جهت ارائه خدمات شبکه به مشتریان و کارفرمایان پروژه های خود عرضه کنند. همانطور که در مقاله های پیشین گقتیم خدمات شبکه شامل دو بخش نصب و راه اندازی شبکه و پشتیبانی از شبکه می باشد. در این مقاله قصد داریم شما را با چک لیست مورد نیاز برای خدمات پشتیبانی شبکه آشنا کنیم.

فهرست مطالب

منظور از چک لیست پشتیبانی از شبکه چیست؟

چه اقداماتی در چک لیست پشتیبانی از شبکه گماشته می شود؟

وضعیت شبکه از ابتدا آنالیز می شود!

ایجاد امنیت در شبکه ی مورد بررسی خود!

یافتن عیب های شبکه در چک لیست پشتیبانی از شبکه !

گرفتن بکاپ از کلیه دیتاهای موجود در شبکه!

آپدبت کردن و به روزرسانی مداوم شبکه!

ارائه مشاوره در زمینه خرید بهتر تجهیزات شبکه!

آنچه در این مقاله گذشت…

منظور از چک لیست پشتیبانی شبکه چیست؟

منظور از چک لیست پشتیبانی از شبکه در اصل تنظیم کردن اقداماتی است که باید در راستای پشتیبانی از شبکه صورت گیرد. این اقدام توسط مدیر تیم دپارتمان دفتر فنی صورت می گیرد. این کار به کارشناسان تیم کمک می کند تا بتوانند به بهترین شکل خدمات پشتیبانی خود را انجام دهند. به علاوه کارفرمایانی که شبکه در پروژه آن ها راه اندازی شده است و در مرحله بعد نیاز به پشتیبانی از آن دارند در جریان این چک لیست و اقداماتی که باید بر روی شبکه آن ها صورت گیرد نیستند. به همین جهت با تهیه چک لیست می توان آن ها را از اقدمات مورد نیاز پشتیبانی از شبکه آگاه ساخت.

چه اقداماتی در چک لیست پشتیبانی شبکه گماشته می شود؟

هر مدیری که در بخش خدمات شبکه فعالیت می کنند در درج این اقدامات تبحر بسیاری دارد و می تواند مناسب ترین راهکار ها را ایجاد کند. در ادامه با هر کدام از این اقدامات به صورت خلاصه آشنا خواهید شد.

پشتیبانی شبکه و چک لیست های مورد نیاز آن

وضعیت شبکه از ابتدا آنالیز می شود!

هر کسی که مسئول اجرای چک لیست پشتیانی از شبکه می باشد لازم است که در ابتدا زیرساخت های شبکه را بسنجد. به دلیل این که قسمت بزرگی از مشکلات احتمالی ایجاد شده در شبکه مربوط به زیرساخت های آن می باشد. زیر ساخت های شبکه در بخش های متفاوت آنالیز خواهند شد.

  • بررسی سرور های شبکه : اولین مرحله در بخش پشتبانی از شبکه بررسی سرور ها می باشد. در این مرحله متخصص شبکه تمامی سرورهای موجود در شبکه را آنالیز می کند. و در صورتی که در هرکدام اشکالی وجود داشته باشد آن را برطرف می کنند. انواع سرور های شبکه عبارتند از سرور آنتی ویروس ، بکاپ گیری ، تلفن voip ، پرینتر ، نرم افزار مالی ، ادمین استریتور و غیره می باشد.
  • بررسی فعال بودن و آنتی ویروس سرور ها در چک لیست پشتیبانی شبکه : فعال بودن ویندوز سرور ها و همچنین آنتی ویروس های آن باید توسط متخصص شبکه مورد بررسی قرار گیرد.
  • بررسی وجود نرم افزار VMWare Tools : به منظور عملکرد صحیح و هرچه بهتر سرور های شبکه باید از نرم افزار VMWare Tools در سرور ها استفاده شود. به همبن سبب متخصص شبکه نرم افزار های موجود در شبکه را بررسی می کند و اگر که نیاز بود نرم افزار مورد نظر را نصب و راه اندازی می کند.

ایجاد امنیت در شبکه ی مورد بررسی خود!

امنیت و حفظ و نگهداری شبکه بخش مهم پشتیبانی از شبکه می باشد. چراکه یک شبکه حاوی اطلاعات و دیتاهای سری و مهم یک شرکت و یا سازمان است و نگهداری و امنیت این اطلاعات وظیفه ی متخصص شبکه می باشد. از این رو به منظور ایجاد امنیت در شبکه باید آنتی ویروس ها ، فایروال ها و نرم افزار های مورد نیاز نصب شود و از نصب نرم افزار های غیر ضروری و همچنین دسترسی ورود کارکنان غیر نیاز به سرور و شبکه جلوگیری شود.

یافتن عیب های شبکه در چک لیست پشتیبانی شبکه !

از جمله اقدامات دیگری که در چک لیست پشتیبانی صورت می گیرد پیدا کردن عیب های موجود در شبکه می باشد. در شبکه مشکلات بسیاری ممکن است وجود داشته باشد که سبب از کار افتادن و یا قطعی شبکه می شود. از جمله این مشکلات می توان به ناتوانی در دسترسی به فایل ها ، ناسازگار بودن IP ، کاهش سرعت شبکه ، اختلال در عملکرد درست تجهیزات شبکه و غیره می باشد.

گرفتن بکاپ از کلیه دیتاهای موجود در شبکه!

اقدام بعدی پشتیبانی از شبکه گرفتن بکاپ های مداوم از اطلاعات و دیتاهای موجود در شبکه می باشد. که باید به صورت روزانه ، هفتگی و یا ماهانه صورت گیرد. زیرا امکان دارد در اثر یک اشتباه و یا وجود ویروس در شبکه کلیه اطلاعات در سرور از بین برود بنابراین گرفتن بکاپ از سرور امری ضروری می باشد.

البته در خصوص گرفتن بکاپ باید موارد مهمی رعایت شود که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم:

  1. بکاپ های گرفته شده از سرور باید در محیطی آفلاین حفاظت شوند و بتوان به صورت آفلاین به آن ها دسترسی پیدا کرد.
  2. همانطور که در بالا گفته شد بکاپ گیری باید به صورت دوره ای و در ساعات مشخصی انجام گیرد.
  3. فایل بکاپ های گرفته شده باید دارای رمز باشد تا افراد نامرتبط نتوانند به آن دسترسی داشته باشند.
  4. فایل بکاپ ها باید حتما فشرده شوند تا بتوان به راحتی از آن ها نگهداری کرد.

آپدبت کردن و به روزرسانی مداوم شبکه!

مورد دیگری که جزوی از اقدامات پشتیبانی شبکه می باشد آپدیت تجهیزات قابل استفاده در شبکه می باشد. به دلیل این که شبکه برای ثابت ماندن و کار کردن باید به صورت مداوم و دوره ای به روز شود. از جمله تجهیزاتی که باید به روز شوند می توان به دستگاه اکسس پوینت ، پرینتر ، ویندوز ، سرور ، سوئیچ ، فایروال و نرم افزار های موجود در شبکه اشاره کرد. تمامی این تجهیزات باید توسط متخصص شبکه در زمان درست به روز شود. البته نوع تجهیزات شبکه مورد استفاده در شبکه نیز در این موضوع اهمیت بالایی دارد. از این رو می توانید با مراجعه به فروشگاه شرکت کیا رایانه پرداز فاطر از محصولات و برند آن ها دیدن نمائید.

پشتیبانی شبکه و چک لیست های مورد نیاز آن

ارائه مشاوره در زمینه خرید بهتر تجهیزات شبکه!

زمانی که قصد راه اندازی شبکه را دارید بهتر است بدانید که به منظور اجرای شبکه باید از تجهیزات پسیو و اکتیو استفاده کرد. از این جهت کارشناسان متخصص ما به بهترین شکل به کارفرمایان مشاوره می دهند که از چه تجهیزاتی و با چه برندی استفاده کنند می توانند نتیجه بهتری بگیرند. مشاوره ها شامل خرید سرور با کیفیت ، خرید رایانه مناسب ، خرید فایروال و یا دیوار آتش با لایسنس مناسب به جهت پشتیبانی شبکه و امنیت بیشتر آن و در اخر خرید بهترین سرویس اینترنت می باشد. البته تمامی این موارد توسط خود پشتیبان و متخصص شبکه نیز قابل خریداری می باشد.

آنچه در این مقاله گذشت…

برای راه اندازی شبکه نیاز به تجهیزات پسیو و اکتیو می باشد که توسط متخصصان شبکه در شرکت کیا رایانه پرداز فاطر قابل استعلام و خرید می باشد. همچنین پس از راه اندازی شبکه به بخش پشتیبانی از شبکه می رسیم. به همین منظور باید چک لیستی آماده شود و طبق آن اقدام کرد. به همین جهت تصمیم گرفتیم که در این مقاله در رابطه با چک لیست شبکه و تجهیزات مورد نیاز در آن سخن بگوییم…

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *